Tat Tuz Yok… 1-1

Tat Tuz Yok…  1-1

İkinci yarıda istikrarlı sonuçlar alamayan kırmızı beyazlar Payas deplasmanında da son 3 maçını içeride dışarıda kaybeden rakibi karşısında galip gelecek gücü sergileyemedi. 45+1'de 1-0 geriye düşen Çanakkale Dardanelspor 51'de Ensar ile eşitliği sağlasa

Spor Toto 3. Lig 2. Gurubunda mücadele eden Çanakkale Dardanelspor play-off yolunda önem arz eden maçta deplasmanda Payas Belediye Spor ile 1-1 berabere kalarak ligde düşmekte olan başarı grafiğini daha da düşürdü.

Kırmızı Beyazlar, son iki haftada 4’er gol yiyerek içeride ve dışarıda mağlup olan Payas Belediyespor karşısında 45.dakikada savunma hatasından yediği gol ile soyunma odasına 1-0 yenik girerken, ikinci yarıda 51.dakikada Ensar ile bulduğu gol ile umutlandı ancak geride kalan dakikalarda sahada galibiyeti hak edecek varlık gösteremediği maçtan 1 puan ile yetinerek ayrıldı.

 

Dardanelspor oynadı Payas golü attı…

Ligin ilk yarısında İstanbul’da oynanan ve 1-1 berabere sonuçlanan maçın rövanşında Çanakkale Dardanelspor Payaş Belediyespor 1975 takımı ile deplasmanda karşılaştı. Hava ve zeminin futbol oynamaya oldukça elverişli olduğu karşılaşmaya her iki takım da temkinli başladı. Çanakkale Dardanelspor maçın 15.dakikasında ceza alanı içerisinde en direk serbest vuruş kazandı ancak bu atıştan yararlanamadı.

İlerleyen dakikalarda karşılıklı ataklar ve daha çok orta alan mücadelesi şeklinde geçen maçın 40. Dakikasında dizine darbe alan Uğur Parlak ciddi bir sakatlık geçirdi ve oyuna devam edemeyerek yerini 43.dakikada İlker’e bıraktı. İlk yarının bu skor ile tamamlanması beklenirken Kaptan Taner savunmadan oyun kurmak için çıktığı anda kaptırdığı top ile sağ kanatta buluşan Ethem’in şamdel vuruşu ileride yakalanan Murat’ın üzerinden fileler ile buluştu ve ev sahibi takım 1-0 öne geçti. Santra vuruşu yapılır yapılmaz ise maçın ilk yarısı sona erdi ve Çanakkale Dardanelspor soyunma odasına 1-0 geride girdi.

 

Ensar’ın golü umut oldu ama !...

Maçın ikinci yarısına Çanakkale Dardanelspor daha istekli başladı. Oyunu daha önde kurarak ikinci bölgede hakimiyeti ele geçiren kırmızı beyazlar aradığı gole çok geçmeden kavuştu. Gelişen Çanakkale Dardanelspor atağında sağ çaprazdan vurulan şut savunmadan döndü, dönen topa sert ve isabetli vuran Ensar takımı adına eşitliği sağlayan golü rakip filelere gönderdi ve skoru 1-1 olarak eşitledi.

Ensar’ın golü ile umutlanan Çanakkale Dardanelspor, futbol oynamaktan çok rakibin oyununu bozmaya yönelik strateji uygulayan ev sahibi Payas Belediye karşısında öne geçecek golü bulmak için etkili olamadı. Özellikle ikinci yarının önemli bölümünde 4’lü savunmanın çakılı oynadığı Çanakkale Dardanelspor, orta alan ile forvet hattı arasındaki boşluğu uzun tutunca baskılı oynamasına rağmen gol yollarına katkı sağlayacak ataklarda final paslarında istediği golü bulamadı ve karşılaşma 1-1 sona erdi.

 

Bu kez Umut Doğru ve Nuri Fatih cezalı !...

Murat Akçay’ın cezalı olduğu için yer almadığı Çanakkale Dardanelspor’da Payas Belediyespor maçında bu kez dördüncü sarı kartlarını gören Umut Doğru ve Nuri Fatih cezalı duruma düşerek 11 Mart Çarşamba günü 18 Mart Stadında oynanacak Kemer Tekirovaspor maçında kadroda yer alamayacak.

 

MAÇIN KARNESİ

PAYAS BELEDİYE SPOR: 1 DARDANEL SPOR: 1

Stat:  Payas İlçe

Hakemler. Enes Kaplan**, İhsan Kırbıyık**, Kasım Oyarçın**

Payas Belediye Spor 1975: İsmail**, Başaran**, Cuma**, Onur**, Safa**, Resul*, Şahin**, Yunus*, (Dk.63. Ali Yakup*), Furkan**, Uğur**, (Dk.83. Utku*), Ethem**.

Dardanel Spor. Murat**, Taner*, Suat**, Uğur Aygören**, Umut **, Uğur Parlak* (İlker*), Ensar***,  Ufukcan**, (Dk54.Fatih Sokullu**), Nuri Fatih**, Ahmet Yazar*, (Dk.80. Harun*), Okan Sarı**

Sarı Kartlar. Başaran, Furkan (Payas Belediye), Umut, Nuri, Uğur (Dardanel.

Goller. Dk.45. Ethem (Payas Belediye), Dk.51. Ensar (Dardanel Spor).

 

TOPLU SONUÇLAR:

Yeni Diyarbakırspor 1-1 Eyüpspor

Refahiyespor 2-2 Gölcükspor

Arsinspor 2-0 68 Aksarayspor

Kemer Tekirova 3-0 Denizli BŞB

Maltepespor 0-1 HEAS

Çankırıspor 2-4 Çine Madranspor

Derince Bld. 1-1 Yeşil Bursaspor

Sivas 4 Eylül 1-0 Sancaktepe